Najstarija i najatraktivnija izletnička destinacija

 Najstarija i najatraktivnija izletnička destinacija

Izvor: Unsplash

Samobor je od Zagreba udaljen svega dvadesetak kilometara i idealna je destinacija za izlet što nam potvrđuje i činjenica da je prozvan najstarijom i najatraktivnijom izletničkom destinacijom za zagrebačke stanovnike, planinare i turiste iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ovaj slikoviti grad s francuskim njuhom će te očarati svojom arhitekturom, opustiti te svojim polaganim ugođajem, osvojiti te svojim okusima i bojama, zbog čega ćeš uživati u izletu i sigurno ćeš se poželjeti vratiti.

Zanimljivosti u Samoboru

Samobor je grad bogate gurmanske tradicije, a sa raznovrsnom ponudom privlače puno ljubitelja hrane. Hrana i Samobor u istoj rečenici, vjerujemo da su ti prvo na pamet pale kremšnite. Desert je to kojeg kušaju gotovo svi koji posjete Samobor.

Bogata obrtnička tradicija prati ovaj grad. Zahvaljujući brojnim obiteljskim zanatima, mnoge proizvode od tradicionalnih obrtnika, kao što su licitarski keksi, kolačići od mesa i medenjaka te ručno izrezani kristali, možete još uvijek pronaći u Samoboru.

Tijekom cijele godine Samobor nudi bogatu ponudu tradicionalnih, kulturnih, glazbenih i zabavnih događaja, kao i vina i gastronomske festivale. Kao najpoznatiju manifestaciju, s tradicijom od preko 190 godina možemo izdvojiti Samoborski fašnik.

Ako si ljubitelj prirode, svakako posjeti i Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i uživaj u šetnji netaknutom prirodom, slapovima i u nizu aktivnosti kao što su planinarenje, vožnje biciklom i paragliding. Ako želiš razgledavati zanimljiv grad, jesti fine specijalitete, vidjeti bogatu obrtničku tradiciju i uživati u prekrasnoj prirodi, ovo je idealna destinacija za izlet za tebe!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.