Montana – prva američka država koja je zabranila TikTok

 Montana – prva američka država koja je zabranila TikTok

Izvor: Unsplash

Ako i ti imaš TikTok kao mi, je li i ti izašao video na FYP (For You Page) kako se američki tiktokeri zezaju na svoj račun i na račun svoje karijere ako se TikTok zabrani.  Postavlja se pitanje zašto bi se to uopće dogodilo.

Razlozi za zabranu TikToka

Riječ je o tome da je TikTok pod sve većim nadzorom javnosti zbog svoje povezanosti s Kinom i sumnji da sa kineskom vladom dijele podatke svojih korisnika. Iz TikToka to žestoko negiraju i tvrde da podatke nebi dali ni kada bi od njih to tražili. U ožujku je izvršni direktor TikToka, Shou Zi Chew, bio prisiljen braniti odnos svoje tvrtke s Kinom na dvostranačkom kongresnom saslušanju, a zastupnici su također kritizirali izvršnog direktora zbog utjecaja društvene mreže na mentalno zdravlje mladih ljudi.

Savezna vlada i više od polovice saveznih država SAD-a zabranili su aplikaciju na vladinim uređajima , a Bidenova administracija je zaprijetila nacionalnom zabranom osim ako njezina matična tvrtka ne proda svoje dionice.

Zakon o zabrani stupa na snagu 1. siječnja

Greg Gianforte, guverner Montane, potpisao je zakon kojim se trgovinama mobilnih aplikacija zabranjuje preuzimanje aplikacije TikTok. Zakon će stupiti na snagu 1. siječnja, a kazna aplikacijama-trgovinama koje se ne pridržavaju toga će biti 10.000 dolara dnevno svaki put kada se nekome “ponudi mogućnost” preuzimanja ili korištenja aplikacije.

Očekuje se da će se zabrana u Montani suočiti s pravnim izazovima i poslužit će kao poligon za testiranje Amerike bez TikToka koju su zamislili mnogi nacionalni zakonodavci.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.