Idealna destinacija za izlet – dvorac Trakošćan

 Idealna destinacija za izlet – dvorac Trakošćan

Izvor: Unsplash

Dvorac Trakošćan je 2017. godine smješten na popis najljepših dvoraca u Europi. To priznanje im je dodjelio luksuzni putnički lifestyle magazin, Conde Nast Traveler.

Trakošćan je danas omiljena izletnička destinacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i jedan od najposjećenijih hrvatskih dvoraca. Smješten je u brežuljkastom Zagorju, 40 kilometara od Varaždina i 80 kilometara od Zagreba.

Što se nalazi u dvorcu?

Unutrašnjost dvorca prezentira život hrvatskog plemstva kroz povijest Trakošćana i obitelji Drašković. Predmeti datiraju iz vremena od 15. do 19. st. i razmješteni su u pojedinim prostorijama koje čine interijerne cjeline. Postavom su obuhvaćeni svi prostori dvorca, od reprezentativnih stambenih do tehnoloških (kuhinja), a dvorac čine četiri razine: nisko i visoko prizemlje, te prvi i drugi kat.

Što se nalazi izvan dvorca?

Izvan dvorca te očekuje Trakošćansko jezero, poučna staza Trakošćan „Put vila“ (na stazi oko Trakošćanskog jezera) i pejzažni park u kojem jezero, livade, grupacije drveća i grmlja čine skladnu hortikulturnu cjelinu.

Muzej je otvoren svaki dan, uključujući vikende i blagdane od 10:00 do 18:00, po ljetnom radnom vremenu. Ako ti radno vrijeme ne odgovara, postoje i ulaznice za posjet muzeju van radnog vremena. Vjerujemo da je s razlogom jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj i da ga svakako vrijedi posjetiti zbog velikog broja zanimljivosti koje možeš vidjeti, kao i zbog samog izgleda dvorca i park šume uz jezero.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.