SPF kao dio beauty rutine

 SPF kao dio beauty rutine

Izvor: Unsplash

SPF (Sun Protection Factor), ili kako bi rekli na hrvatskom – zaštitni faktor, trebao bi biti svakodnevnica tvoje beauty rutine. SPF služi za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka koje mogu dovesti do pigmentacije, opeklina, preranog starenja i, u ekstremnim slučajevima, raka.

SPF trebamo koristiti tijekom cijele godine

Upoznati smo s tim da uvijek trebamo koristiti SPF ljeti, ali bi ga zapravo trebali koristiti svaki dan bez obzira je li vani kiša, snijeg ili sunce.

Na tržištu se nalazi širok spektar različitih tipova i formula SPF-a, od seruma do sprejeva i losiona do gelova. Postoji formula za svaki tip kože ovisno o tome što tražiš.

Kako pravilno nanositi SPF?

Idealno bi bilo nanositi SPF u duljini tri prsta, a još bi idealnije bilo nanositi ga svaka dva sata, što naravno nije uvijek moguće. Stručnjaci preporučuju SPF u spreju za dane kada smo našminkani kako bi zaštitili svoje lice a da istovremeno ne uništimo svoj makeup look.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.