Početak i sadašnjost Porschea

 Početak i sadašnjost Porschea

Foto: Unsplash

Porsche je njemački proizvođač automobila kojeg je 1931. godine osnovao Ferdinand Porsche. Danas je tvrtka poznata po proizvodnji sportskih automobila visokih performansi, koje obožavaju automobilski entuzijasti diljem svijeta, ali Porsche to nije bio od početka.

Inženjer i dizajner Ferdinand Porsche bio je strastven oko razvoja novih, upečatljivih vozila. Prije nego što je osnovao vlastitu tvrtku u Stuttgartu, radio je za brojne automobilske tvrtke. Izrada Volkswagen Bube, koju je 1930-ih naručila njemačka vlada, bio je jedan od prvih značajnih projekata Porschea. Buba je bila jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih automobila svih vremena, te su Porsche i njegov tim namjeravali da bude pristupačno i pouzdano vozilo za prosječnu osobu.

Počevši s modelom 356, Porsche je 1950-ih počeo stvarati vlastite sportske automobile. 356 bilo je živahno sportsko vozilo, koje su voljeli ljubitelji utrka. Tako je 356 bio prvi korak ka stvaranju legendarnih Porscheovih modela, poput 911 i Boxster.

Porsche je tijekom godina dosljedno inovirao i unapređivao performanse i dizajn automobila. Tvrtka je sada poznata po stvaranju nekih od najcjenjenijih sportskih automobila na svijetu, trkaćem pedigreu, gotovo savršenom inženjeringu i preciznim automobilima.

Porsche ima dugu i bogatu povijest izrade vrhunskih automobila visokih performansi, koja se nastavila i danas. Njegove automobile obožavaju automobilski entuzijasti i kolekcionari diljem svijeta, a više od pola svih Porschea ikada proizvedenih se još uvijek nalazi na prometnicama, što dovoljno govori o kvaliteti i pedantnom inženjeringu ovih automobila.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.