Zašto korisnici Androida prelaze na iPhone

 Zašto korisnici Androida prelaze na iPhone

Foto: Unsplash

Korisnici Androida sve više kupuju iPhone. Toliko ih kupuju da se američko tržište unazad četiri godine okrenulo u stranu iPhonea. Međutim, američko tržište je znatno drukčije od europskog, gdje je Android još uvijek u ogromnoj prednosti. Američki korisnici se okreću Appleu zbog percepcije da je Appleov ekosustav bolji od Androida, zato što je iPhone duboko ukorijenjen u pop kulturu i zato što su manje osjetljivi na cijene proizvoda. Također, iPhone se nekad gleda i kao statusni simbol, upravo zbog cijene.

Glavni razlog, osjećaj sigurnosti

Istraživanje Beyond Identityja pokazuje da čak 49% korisnika Androida razmišlja o prelasku na iOS zbog osjećaja povećane sigurnosti i privatnosti. Istraživanje je pokazalo i da korisnici iPhonea više paze na sigurnost kada je riječ o lozinkama. Međutim, iPhone i dalje nije potpuno siguran i može se zaraziti virusom. S izlaskom odličnih Androida i minimalnim dodacima novom iPhoneu, preostaje samo čekati i vidjeti kako će se kretati tržište pametnih mobitela.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.