PowerPoint trikovi

 PowerPoint trikovi

Izvor: Unsplash

Znamo da je tijekom školovanja i studiranja izrada prezentacija česta pojava, zato smo pripremili nekoliko PowerPoint trikova da ti olakšamo proces izrade prezentacije.

Pokretanje prezentacije

Ne moraš više klikati mišem na sićušnu ikonicu ili koristiti Slide Show za pokretanje prezentacije jer to sada možeš učiniti vrlo jednostavno, jednim klikom na F5, ili prvo klikom na FN pa na F5, sve zavisi od uređaja kojeg koristiš. Za macOS je postupak malo drugačiji, trebaš slijediti ovaj postupak: Cmd + Shift + Return.

Copy – paste trikovi

Najčešće korišteni trikovi za copy – paste su CTRL+C kojeg slijedi CTRL+V, ali kada je u pitanju više kopija jednog oblika kako bi se dobilo na simetričnosti postoji drugačiji način. Trebaš kliknuti na oblik kojeg želiš kopirati i držati CTRL+ Shift dok klikćeš i držiš miš na obliku kojeg kopiraš. Pomakni miš u stranu, gore ili dolje – zavisi gdje želiš, i primjetiti ćeš da se nova kopija automatski pravi i da je precizno poravnata s prethodnom. Jednom kada to napraviš možeš kliknuti CTRL+Y da ponoviš proces, s tim da se razmak i poravnanje kopiraju zbog čega se vrlo lako dobije na simetričnosti.

Pretvaranje Word dokumenta u prezentaciju

Ukoliko želiš Microsoft Word dokument pretvoriti u prezentaciju, to možeš napraviti vrlo lako tako što ćeš kliknuti Home > Slides > Slides from outline. Ili možeš napraviti to direktno preko Microsoft Worda tako što ćeš otvoriti taj dokument i na File meniju kliknuti na Send To i izabrati Microsoft PowerPoint. Ako nemaš tu opciju možeš je dodati ručno na Quick Access Toolbar: File >  Options.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.