Profesionalno usmjeravanje

 Profesionalno usmjeravanje

Foto: Unsplash

“The only way to do great work is to love what you do.”
Steve Jobs, Stanford graduation ceremony

U slučaju da niste sigurni u kojem poslu biste uživali i ostvarivali svoje potencijale, pametno je na vrijeme otići na profesionalnu orijentaciju. Jedan od alata kojima se služe na orijentaciji je Harrison sustav osobnosti. Ovaj test osmišljen je za mjerenje angažmana, motivacije, vještina te dosadašnjeg iskustva. Mjeri se 175 osobina kojima se identificiraju područja u kojima najviše ulažete sebe, vaše prioritete i ono što volite raditi. Kada ste u poziciji da radite posao koji ističe vaše jake strane, naravno da ćete biti uspješniji i samim time i zadovoljni sobom. Najčešći cilj je testiranjem otkriti paradoksalne parove osobina, koje su uglavnom najjače strane vaše osobnosti. To su osobine koje se čine kontradiktornima, no zapravo su sinergične. Kao primjer možemo staviti osobu koja je introvert, ali voli ljude. Jedan od primjera dobrog izbora budućeg zanimanja za tu osobu su sva zanimanja koja imaju cilj poboljšanje života drugih iz “pozadine” – analitičar, psiholog, UX dizajner, fizioterapeut.

Odluka o izboru karijere jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu. Zato je važno da odvojite vrijeme i istražite korisne informacije, a ako imate mogućnost potražite i pomoć stručnjaka profesionalnog usmjeravanja.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.