U Splitu predstavljen Vodič za studente sa invaliditetom

 U Splitu predstavljen Vodič za studente sa invaliditetom

Izvor: Unsplash

Kako bi što više olakšali studiranje osobama sa invaliditetom, Hrvatski studentski zbor, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i Udruga Liberato iz Splita, uz podršku Koordinacije pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju, su zajedničkim snagama kreirali Vodič za studente s invaliditetom, koji je predstavljen u Splitu. Vodič je dostupan za sedam hrvatskih sveučilišta te za Sveučilište u Mostaru.

Sadržaj vodiča

Svrha vodiča je pružiti podršku i informacije studentima s invaliditetom koji žele ostvariti svoj potencijal na sveučilištu. U vodiču možeš pronaći odgovore na pitanja vezana uz prepreke s kojima se susreću osobe s invaliditetom, informacije o pristupačnosti prostora na faksu, najbolje prakse za osiguravanje pristupačnosti nastave i ispita, podršku u organizaciji smještaja ili prijevoza, mogućnosti za financijsku podršku, izgradnju podrške mreže studenata s invaliditetom, najbolje strategije za uspješno savladavanje izazova i ostvarivanje akademskog uspjeha, i na mnoga druga pitanja.

Nije lako biti student, a s obzirom na dodatne prepreke s kojima se susreću osobe sa invaliditetom, lijepo je vidjeti i pohvalno da je netko to primijetio, potrudio se i napravio nešto kako bi im cjelokupni proces studiranja olakšao i bilo bi dobro da ovaj vodič postane dostupan na svakom fakultetu u Hrvatskoj.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.