Što će zamijeniti Tik Tok?

 Što će zamijeniti Tik Tok?

Foto: Unsplash

Vine, kojeg se neki rado sjećaju, bio je neosporivi kralj kratkih i smiješnih videa. Uz Vine su se razvijale još dvije, slične platforme, Musical.ly, ali i Douyin, mreža koja će ih u budućnosti sve prestići. Ukratko, Vine je propao, a Douyin je godinu dana nakon lansiranja kupio konkurentsku aplikaciju Musical.ly i postao Tik Tok kakav znamo danas, s preko milijardu aktivnih korisnika.

Velika većina korisnika ga obožava koristiti, a ako imaš iskustva s Tik Tokom, znat ćeš o čemu pričamo. Ono što privuče korisnike su kratki, zabavni, kreativni i smiješni videozapisi, ali ono što ih zadrži je Tik Tokov superiorni algoritam. Drugim riječima, Tik Tok vrlo brzo i vrlo precizno može prepoznati kakav sadržaj voliš i to ti prikazivati, gotovo u neograničenim količinama. Upravo to je razlog zašto se možeš uhvatiti kako scrollaš, doslovno satima, bez da ti dosadi.

Osim što je Tik Tok platforma stvorena da ti pojede vrijeme, savršen je alat za brzo i jednostavno uređivanje videa. Čak i ako je Tik Tok tvoj prvi doticaj sa snimanjem i uređivanjem video zapisa, vrlo brzo možeš početi izrađivati i objavljivati videozapise. Zapravo, Tik Tok čak i voli što manje uređene, izvornije video zapise. Ono što je još primamljivo content creatorima, je da mogu preko noći postati viralni i zarađivati.

Foto: Unsplash

Tik Tokov uspjeh su prepoznale i ostale platforme. Promjene na YouTubeu i Instagramu su ti vjerojatno i više nego očite. Nakon ogromnog uspjeha koji je ostvario Tik Tok, ostale platforme su krenule eksperimentirati s kratkim formatima videozapisa. YouTube se tako više fokusirao na YouTube Shorts, a Reels postaju glavni oblik sadržaja na Instagramu.

Naravno, osim ovih gigantskih platformi, pojavljuju se ostale aplikacije, koje se trude zamijeniti Tik Tok, ali zasad nijedna nije veća prijetnja. Ono što je izvjesno, je da će se YouTube, Instagram i Tik Tok nastaviti boriti za mjesto najpopularnije video platforme.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.