Kako postati content creator

 Kako postati content creator

Foto: Unsplash

Content creator postaje sve popularnije zanimanje s razvojem društvenih mreža i internetskih portala, i sve više ljudi želi da im posao bude stvaranje sadržaja. Saznaj što je potrebno da postaneš content creator i kako možeš biti content creator za Popweb!

Kao što i sami naziv kaže, content creatori moraju znati stvoriti sadržaj. U to spada pisanje tekstova, grafički dizajn, odnosno izrada vizualnih materijala, fotografija i video sadržaja pa čak i snimanje podcasta i slično. Ako znaš i možeš stvarati sadržaj u svim formatima, to je već ogroman plus! Bitno je da se upoznaš sa svim formatima, jer se onda možeš orijentirati na onaj koji najviše odgovara tebi i temi koju obrađuješ. Ako želiš biti cjeloviti content creator koji može sve, onda ti je najbolja opcija svladati sve formate.

Osim što moraš znati izraditi sadržaj, moraš znati i za koga ga izrađuješ i kako pronaći informacije. Ako želiš prenijeti neku temu mlađoj publici, više uspjeha ćeš imati ako izabereš format i način razgovora koji oni preferiraju. Također, moraš znati istražiti informacije i provjeriti njihovu točnost. Netočne informacije ti nekada mogu dovesti čak i viralnost, ali se ne isplati (pogotovo dugoročno) širiti fake news jer može nanijeti štetu tebi, ali i drugima.

Ako znaš i misliš da možeš stvarati sadržaj, zovemo te da se pridružiš Popweb timu! Nudimo ti priliku da radiš u mladom i veselom timu i pridonosiš pisanjem zabavnih članaka i izradom sadržaja za društvene mreže. Ako želiš postati content creator pošalji nam svoj životopis i svoje radove na mail!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.