Što radi kreatin

 Što radi kreatin

Foto: 123rf

Kada je riječ o suplementima, pojam koji najčešće čujemo je kreatin. Kreatin slovi za suplement koji je prošao najviše istraživanja, što ga čini najsigurnijim i jednim od efikasnijih legalnih suplemenata. Kreatin možemo prirodno pronaći u tijelu, uglavnom u mišićima, jetri, bubrezima, ali i mozgu.

Uloga kreatina

Glavna uloga kreatina jest dobavljanje energije mišićima, a posljedice uzimanja kreatina, ujedno i glavni motiv uzimanja kreatina su povećanje mišićne mase i snage te sprječavanje lučenja mliječne kiseline. Osim u svrhu poboljšanja performansi, kreatin se koristi i u estetske svrhe. Naime, kada uzimamo kreatin, naši mišići zadržavaju vodu i samim time izgledaju veće, uz već spomenuto povećanje mišićne mase.
Iako i nakon svih istraživanja, još uvijek postoje sumnje, kreatin se pokazao kao siguran suplement za dugotrajnu upotrebu. Naravno, preporuka je da se uvijek posavjetuješ s liječnikom ili ljekarnikom prije konzumacije bilo kojeg suplementa.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.