Zašto moraš probati HIIT

 Zašto moraš probati HIIT

Foto: Unsplash

HIIT trening nije novi koncept, a ako ga ukomponiraš u svoju rutinu možeš zaboraviti zamorne cardio treninge, trčanje i hodanje satima, kao i druge oblike treninga koji ti troše vremena i vremena.

HIIT (High Intensity Interval Training) je način treniranja u kratkim, vrlo intenzivnim intervalima – kako mu i samo ime kaže. Vježbe poput marinaca, jumping jackova, mountain climbera i slično, rade se intenzivno u intervalu od najčešće 30 sekundi. Između intervala dolazi odmor, koji obično traje jednako koliko i vježbanje, ali se može prilagođavati ovisno o spremi osobe koja izvodi vježbe.

Istraživanja sugeriraju da su dovoljna samo tri desetominutna HIIT treninga tjedno i u periodu od šest tjedana se zdravstveno stanje i fizička sprema ispitanika znatno poboljšala. S druge strane, HIIT je odličan za topljenje masnih naslaga, u čemu je i efikasniji od klasičnih cardio treninga. HIIT trening je toliko efikasan jer je tijelo u stanju u kojem se najviše napreže. Međutim, nakon HIIT treninga tijelo pasivno troši više kalorija na oporavak, nego kod klasičnih treninga.

Ako već nisi, HIIT treningu definitivno moraš dati šansu, jer je to jedan od bržih i efikasnijih načina za dolazak i ostajanje u formi.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.