Top 5 značajki Google Mapsa koje moraš znati!

 Top 5 značajki Google Mapsa koje moraš znati!

Foto: Unsplash

S vremena na vrijeme, većina nas posegne za Google Kartama. Uglavnom svi znamo kako postaviti odredište, izabrati rutu koja nam odgovara i slušati upute, ali sljedećih pet trikova bi ti moglo jako dobro doći u sljedećim korištenjima!

Anonimni način

Anonimni način ili incognito mode, kako je nekima poznatiji, funkcionira jednako kao anonimni način na pretražnicima. Ako ne želiš da nam Google pamti određeno putovanje, onda stisni na svoju sliku profila (desni gornji kut) i stisni „Anonimni način“. Na isti način kasnije možeš i isključiti anonimni način.

Live View

Live View Google Karti doslovno pretvara u igricu. Koristeći AR, odnosno proširenu stvarnost, Google na našim zaslonima mobitela prikazuje strelice i upute kao da se one zapravo nalaze u prostoru. S Live Viewom možeš, umjesto gledanja u klasičan prikaz tlocrta, sada koristiti Google Maps u prvom licu i to na puno zanimljiviji način.

Foto: Google

Offline karte

Nekad putujemo i u dijelove koji nemaju najbolju pokrivenost signalom, ali Google je srećom mislio i na to. U gornjem desnom kutu, na istom mjestu gdje se uključuje anonimni način, nalazi se opcija „Offline karte“. Ukratko, ono što ti ta značajka omogućava je da preuzmeš bilo koju kartu, koju kasnije možeš koristiti bez uključivanja mobilnih podataka.

Vrste i pojedinosti karata

Google Karte imaju puno mogućnosti za prikaz karata (kao što smo do sad mogli vidjeti), a još opcija možemo pronaći desno, u krugu iznad malog kompasa. Tamo su uz standardnu, dostupne satelitske i karte terena. A osim toga, dostupan je prikaz pojedinosti vezanih uz javni prijevoz, promet, vožnju biciklom, 3D prikaz građevina, Street View i dodatne značajke koje su vezane za lokaciju poput šumskih požara i kvaliteta zraka.

Posljednja, ali i ne manje važna značajka je prikaz ruta koje troše manje goriva, odnosno one koje su bolje za okoliš – ali i novčanik. Uz prikaz najbrže rute, Google će predložiti onu koja je možda malo duža, ali troši manje goriva. Ako ideš na put i nije ti ključno brzo doći na odredište, dobra opcija je malo uštedjeti na gorivu, pripomoći čuvanju okoliša, a često te rute znaju imati i skrivene ljepote koje ne bismo vidjeli na autoputu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.