Kako pronaći mobitel

 Kako pronaći mobitel

Foto: Unsplash

Većina nas je barem jednom posegnula u džep po mobitel kojeg tamo nije bilo. Naravno, prva reakcija je blaga panika i provjeravanje gdje bi on mogao biti, ali što ako se ostvari najgora noćna mora i ne možemo pronaći mobitel?
Prije svega, probaj nazvati mobitel. Možda ti je ispao negdje blizu ili je usput ostavljen na nekom mjestu. Tko zna, možda upali, ako nemaš ugašen zvuk. Ako izgubiš uređaj s Androidom, možeš otići na android.com/find, prijaviti se svojim računom i od tud vidjeti zadnju poznatu lokaciju mobitela, narediti uređaju da se oglasi (iako je stišan) ili u najgorem slučaju, obrisati sve s uređaja. Za iPhone je priča gotovo ista, jedino se mobitel pronalazi preko iClouda.
U slučajevima gdje to ne upali, a pretpostavljaš da ti je mobitel ukraden, možeš se obratiti operateru, policiji ili skinuti svoju aplikaciju za praćenje uređaja putem IMEI broja. IMEI je jedinstveni broj svakog telefona, preko kojeg se prati korištenje mobitela, a informacije o njemu se nalaze u postavkama, gdje se nalaze općenite informacije o mobitelu.
Vraćanje telefona može biti mukotrpan proces, stoga je bitno osloniti se na prevenciju. Prikupi podatke poput IMEI-a i sve backupiraj na cloud, upravo zbog ovakvih slučajeva.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.