Spasi mobitel od usporavanja!

 Spasi mobitel od usporavanja!

Za razliku od skandala prije par godina, danas nema dokaza da proizvođači namjerno usporavaju proizvode kako bi ljudi kupovali nove proizvode. Međutim, naši uređaji se i dalje usporavaju, pregrijavaju i lošije rade. Zašto?

Odgovor pronalazimo u brzom razvoju tehnologije. Mobitel koji je prije dvije godine bio ponos i dika proizvođača, danas vrlo vjerojatno spada u niži-srednji rang po snazi, kada se usporedi s novijim modelima. Međutim, čak i ako zanemarimo da današnje aplikacije zahtijevaju sve jače mobitele, postoji ograničen broj puta koliko možemo te aplikacije i druge podatke pisati i brisati s mobitela prije nego on uspori.

Foto: Pexels

Kako spasiti mobitel?
I bez prevelike pažnje, mobitel može trajati godinama, ali će biti spor i vjerojatno će mu trebati par sekundi da otvori neku aplikaciju. Ako ipak želiš da ti mobitel što duže funkcionira na što boljoj razini, onda moraš pripaziti na par stvari.

Prije svega, dobra praksa je da isključiš automatsko preuzimanje datoteka. Svi smo mi u nekim chat grupama u kojima je uvijek ona jedna osoba koja svakodnevno pošalje 150 „smiješnih“ fotografija koje su skinuli s Facebooka, ali ne mora i naš mobitel patiti i puniti se fotografijama koje nam troše memoriju.

Ne troše nam samo fotografije memoriju, već i aplikacije i ažuriranja za aplikacije. Da bi dodatno sačuvali broj pisanja i brisanja, poželjno je da ne skidamo, npr. 15 različitih igrica dnevno, već instaliramo neke koje nas zanimaju i koje smo provjerili prethodno. Također, skidanje ažuriranja za aplikacije koje uopće ne koristimo također nema smisla jer si tako samo trošimo prostor na mobitelu.

Foto: Pexels

Osim održavanja softverske čistoće, mobitel je potrebno i fizički održavati čistim. Normalno je da se prljavština uvuče u mobitel, kao što je normalno da se i on automatski uspori kako bi spriječio pregrijavanje. Dovoljno je očistiti ga jednom u 6 mjeseci. Ako ne vjeruješ da ga možeš očistiti uz tutorijale na YouTubeu, odnesi ga u bilo koji servis mobitela!

Uz ovih par savjeta ćeš bez muke produžiti životni vijek svog mobitela i iskoristiti njegov puni potencijal!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.