Google navodno testira značajku za igranje igrica na YouTube-u

 Google navodno testira značajku za igranje igrica na YouTube-u

Izvor: Unsplash

Igranje igrica direktno iz YouTube-a je bilo najavljivano još kada je Google pokrenuo Sadiu. Podsjetnika radi, Google je Sadiu lansirao u studenome 2019. godine, ali kako su rekli iz Googla krajem prošle godine, Sadia nije zadobila privlačnost kod korisnika koju su očekivali pa su ju odlučili ugasiti.

Testiranje nove značajke

Sada su procurile informacije da je u tijeku ozbiljno testiranje značajke “Playables” koje će, ako zaživi, omogućiti igranje igara iz YouTube aplikacije na mobitelima, ili iz browsera na desktopu. Tako će, ako zaživi, korisnici moći primjerice pokrenuti Call of Duty direktno iz Call of Duty videa koji gledaju.

Curenje informacija

Wall Street Journal je objavio informacije o Playables-u, navodeći kako su došli do informacija kroz interne mailove zaposlenika, kojima su imali pristup. Nakon objavljenih informacija, kao glavno pitanje se istaknulo to koje bi igrice uopće mogle biti dostupne, jer korisnici misle kako je Google gašenjem Sadie, kako kažu „pokopao“, sve prethodne suradnje.

Ni Google ni YouTube se još nisu oglasili, tako da ne možemo znati jesu li informacije o Playables-u uopće točne. Ako se ispostavi da su točne, s obzirom na to kako se završilo sa Sadiom, ne možemo krivite korisnike što imaju određene sumnje o tome hoće li Playables uopće potrajati i koje igrice će biti dostupno. Ali svakako će biti zanimljivo vidjeti kako su oni to zamislili i kako bi to izgledalo, ako je istina naravno.

 

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.