Trebaš li raditi uz studij?

 Trebaš li raditi uz studij?

Foto: 123rf

Studiranje samo po sebi zna biti zahtjevno i može oduzimati velik dio dana pa se rad uz sve to može činiti kao bespotrebna tlaka. Međutim, rad uz studiranje može donijeti značajne benefite svakom studentu i bolje ga pripremiti za život uz fakultet, ali i poslije njega.

Koji su benefiti?

Prije svega, vrlo očiti benefit studentskog posla je plaća. Kada imaš svoju plaću ne moraš se toliko oslanjati na roditelje, već možeš iz svog džepa financirati fakultet, izlaske i pokriti druge troškove. Ujedno ti to može biti i prilika da uštediš novce, ako ti roditelji nastave pomagati. Kako s novcima, tako se naučiš upravljati i vremenom. Moraš balansirati posao i obaveze koje dolaze sa studiranjem, a uz to i održavati društveni život. To nije jednostavno, ali će ti svakako koristiti u budućnosti.

Studentski posao ti nudi mogućnost da vidiš što te zanima u životu i čime se želiš baviti. Ako uspiješ dobiti posao u svom području studiranja, to je još bolje, jer i prije nego završiš fakultet možeš vidjeti koliko te zanima raditi u toj grani i kako se snalaziš. Naravno, na poslu ćeš vjerojatno biti u komunikaciji s ljudima pa ćeš izvježbati timski rad i razviti društvene vještine.

Ako uspiješ izbalansirati, svakako trebaš dati šansu studentskom poslu uz studiranje, jer ćeš skupiti vrijedne vještine i bolje se pripremiti za život koji je pred tobom. Naravno, nemoj zanemariti fakultet.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.