Izaberi pravu srednju školu za sebe!

 Izaberi pravu srednju školu za sebe!

Foto: Unsplash

Kraj osnovne škole je velika prekretnica u životu. Svo učenje, rješavanje ispita i sav trud tijekom godina napokon možeš iskoristiti i upisati srednju školu koju želiš. Ako već znaš što želiš, imaš podršku i dovoljno dobre ocjene, nemaš problema! Ali, ako jedno od toga nedostaje, situacija se može zakomplicirati.

Nedovoljno dobre ocjene mogu biti faktor zbog kojeg možda nećeš moći upisati srednju koju želiš. Ali, čak i ako te ocjene spriječe, nemoj očajavati. Probaj pronaći srednju školu koja ima najsličniji program onome koji tražiš i upiši nju. Naravno, uvijek možeš i odabrati neki potpuno drugi smjer u kojem želiš ići, a možeš imati i mogućnost prebaciti se u drugu školu na polugodištu.

Foto: Pexels

Ako pak nemaš ideju što upisati, a imaš ocjene da možeš birati, onda si u nešto boljoj situaciji. Pogledaj što se nudi, prati kada će škole imati otvorena vrata i vidi sviđa li ti se što nude, malo gledaj recenzije škola i raspitaj se. Imaj na umu da je važno da nakon srednje škole i fakulteta moraš pronaći posao pa je puno bolje izabrati zanimanje u kojem ćeš brzo naći posao. Stoga, ako nema nešto što te posebno zanima, možeš birati srednju školu po tome koliko će ti se isplatiti u budućnosti.

Izbor srednje škole nije mala niti jednostavna stvar, štoviše to ti može odrediti budućnost. Međutim, ako ćeš prilikom upisa razmotriti sve opcije, odabrati ono što te zanima i u čemu možeš imati karijeru, a pogotovo ako te pri tome podupiru roditelji, onda sigurno ne možeš pogriješiti. Dilema o upisu u srednju školu vrlo je slična odabiru fakulteta, zato provjeri i članak o upisu na fakultet, možda ti pomogne!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.