Kako dobro napisati završni rad?

 Kako dobro napisati završni rad?

Izvor: Unsplash

Završni rad je na glasu kao „stresno iskustvo“, ali to naravno ne mora biti tako, zato smo pripremili savjete koji će ti pomoći u pisanju završnog rada.

Kako si olakšati proces pisanja završnog rada?

Prvi korak je naravno odabir mentora i teme. Najvažnije je da izabereš mentora iz predmeta koji ti je bio zanimljiv, ili bar da ti je neko područje, tema bila zanimljiva, kako bi si olakšali cijeli proces. I naravno, to napravi na vrijeme.

Mentor sudjeluje s tobom u cjelokupnom procesu, od izrade teme, do sugeriranja i ispravljanja pogrešaka, do same obrane rada. Bitno je da izabereš mentora za kojeg vjeruješ da će ti pomoći. Odabir teme je također izuzetno bitan jer će ti izrada rada biti lakša i zanimljivija ako te tema koju odabereš stvarno zanima.

Trebaš paziti na literaturu koju koristiš

Što se tiče literature koju ćeš koristiti, Wikipedia je svakako „off the table“. Za sve izvore koje želiš koristiti sa weba, koristi portal Hrčak i/ili Google znalac. Oni su provjereni izvori sa pregršt različitih tema i radova stručnjaka. Također možete pitati mentora da ti pomogne i preporuči neku literaturu.

Kod pisanja rada pazi na sve smjernice i upute koje dobiješ, odnosno pazi da se pridržavaš tih pravila (npr. veličina slova, prored, slike). Pazi da ti se sve što napišeš spremi, preporuka je da si šalješ na mail, spremaš na računalo, staviš na USB. I sa pisanjem rada svakako kreni na vrijeme, kako bi ti mentor stigao pregledati rad, kako bi ispravili sa mentorom eventualne greške, dodali neke stvari i sl. Ako na vrijeme kreneš s radom, pretpostavlja se da ćeš ga na vrijeme i završiti i da ćeš imati vremena za sve ostale obaveze koje te očekuju na kraju godine.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.