Posao kao vrata novih mogućnosti

 Posao kao vrata novih mogućnosti

Foto: Unsplash

Praznici su savršeno vrijeme da se opustiš nakon napornog semestra/polugodišta i danonoćnog učenja da položiš sve ispite. Međutim, praznici bi mogli biti puno, puno bolje iskorišteniji od bezglavog ljenčarenja po cijele dane (doduše, nemamo ništa protiv toga). Praznici su odlični ako želiš naučiti nove vještine, vidjeti kako je to zaraditi svoje novce, ali i čime se želiš baviti u životu.

Isplati se!

Studentski i učenički poslovi imaju zakonski propisanu minimalnu satnicu, odnosno najmanji iznos koji ti poslodavac smije isplatiti po odrađenom satu. Kada ti prva plaća sjedne na račun, vidjet ćeš kako je lijepo zaraditi i imati mogućnost upravljanja vlastitim novcem. Naravno, što više radiš to ćeš biti bliže novom laptopu, tenisicama ili nečemu o čemu sanjaš da kupiš!

Nove vještine

Svaki posao zahtjeva neke specifične vještine, a neke od njih možeš primijeniti i kad završiš s tim poslom! Većina studentskih, ali i učeničkih poslova su fizički, ali mogu se pronaći i poslovi koju su možda bliži nekoj od područja ili struka kojima se želiš baviti. Na svakom poslu naučiš nešto novo i naučiš neku vještinu koja ti može dobro doći u svakodnevici, a možda čak i ojačaš mišiće.

Iskustvo iz prve ruke

Kao što smo već spomenuli, ako uspiješ naći posao koji je usko vezan za tvoju struku ili struku kojom se želiš baviti u budućnosti, možeš iz prve ruke vidjeti je li to zapravo onako kako zamišljaš i želiš li se baviti time. Uz to, možeš pričati s puno iskusnijim ljudima u području tvog interesa i u kratkom periodu naučiti puno o temi koja te zanima pa čak i neke „tajne“ savjete koji ti mogu pomoći u tvom razvoju!

Nije laž da ćeš se naraditi na studentskom/učeničkom poslu, ali svakako ćeš naučiti mnogo novih stvari, upoznati super ljude, a i plaća nije za zanemariti. Stoga svakako razmisli da jedne praznike provedeš radno.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.