Vratila se pojasna torbica

 Vratila se pojasna torbica

Foto: Unsplash

Pojasna torbica je opet must have. Imala je faza kada je bila neprihvatljivi modni dodatak, s pogrdnim nazivom iz milja, a sasvim nezasluženo jer povijest torbi počela je upravo od nje. U davnom Egiptu nosile su se oko struka kožne ili tekstilne vrećice, ovisno o statusnom simbolu čak i optočene draguljima, a namjena im je bila jednaka kao i danas; držati dragocjenosti na mjestu koje je dostupno vlasniku, a manje dostupno kradljivcima. Pošto su se džepovi na odjeći pojavili tek u 17. stoljeću kao dobro spremište za sitnije stvari, pojasna torbica je imala i te kako dug put praktične uporabe.

Današnja moda jednako “dopušta” i muškarcima i ženama da nose torbicu koja je pojasna, na tržištu je široki raspon oblika, materijala, dizajnom prilagođenih svakoj prilici, pa čak i kao multifunkcionalni dodatak, npr. umjesto remena na haljini. Ove izuzetno praktične torbice beskrajni su potencijal i za stvaranje stilskih outfita, sportskih, svečanih, poslovnih, osiguravaju vam slobodne ruke, rasterećuju gornji dio tijela, a dodatni bonus je da svoje dragocjenosti stalno imate “na oku”.

Palac gore za torbice oko struka!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.