Razlika između bronzera i konture

 Razlika između bronzera i konture

Izvor: Unsplash

Bronzer i kontura izgledaju i „ponašaju se“ jako slično, što nas dovodi do pitanja kada i kako se trebaju koristiti. Iako su sličnih nijansi, često se nanose sa istim oblikom četkice i oba proizvoda su dostupna u istim tipovima formule, postoji nekoliko razlika.

Koja je razlika?

Razlika između bronzera i konture je u tome što je bronzer namijenjen da donese osjećaj topline i sjaja tvojoj koži, dok je kontura namijenjena stvaranju suptilne ili dramatične „isklesane“ dimenzije. Obično su bronzeri formulirani sa suptilnim odsjajem i toplijim tonovima kako bi se stvorila trenutna blistavost, dok su proizvodi za konturiranje neutralne nijanse s mat završetkom.

Bronzeri se nanose na područja lica koja će najvjerojatnije dobiti malo više „pažnje“ od sunca. To su obično visoke točke lica, poput jagodičnih kostiju, gornjih vanjskih kutova čela, pa čak i vrha nosa.

Kontura se nanosi na više konkavna područja gdje sjene obično padaju – ispod čeljusti, ispod jagodičnih kostiju, s obje strane nosa i ispod obrva.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.