3D printeri u arhitekturi

 3D printeri u arhitekturi

Izvor: Unsplash

3D printanje je proces stvaranja fizičkih predmeta slojevitim materijalima na temelju zahtjeva digitalnog modela. U usporedbi s drugim konvencionalnim procesima proizvodnje, ono što bi izdvojili kao najveću prednost 3D ispisa je to što može vrlo brzo i precizno stvoriti nove proizvode.

Arhitekti mogu postići velike kreativne i ekonomske koristi koristeći 3D printer u procesu projektiranja. Brzo izrađeni i opipljivi tiskani prototipovi i modeli izgradnje mogu pomoći u stvaranju, vizualizaciji i prodaji projekata.

3D printanje donosi brojne prednosti arhitektima

Prednosti 3D printanja za arhitekte: mogu jednostavno transformirati digitalne 3D skice i 3D CAD modele u fizičke modele, vizualizirati i komunicirati koncepte dizajna kolegama i klijentima, proučavati i isprobavati različite složene oblike, ponovno upotrijebiti dizajne i komponente. 3D printanje im omogućuje da provedu više vremena na razvoju različitih koncepta dizajna i da oslobode više vremena za druge zadatke dok 3D printer radi na modeliranju.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.