3D printeri u arhitekturi

 3D printeri u arhitekturi

Izvor: Unsplash

3D printanje je proces stvaranja fizičkih predmeta slojevitim materijalima na temelju zahtjeva digitalnog modela. U usporedbi s drugim konvencionalnim procesima proizvodnje, ono što bi izdvojili kao najveću prednost 3D ispisa je to što može vrlo brzo i precizno stvoriti nove proizvode.

Arhitekti mogu postići velike kreativne i ekonomske koristi koristeći 3D printer u procesu projektiranja. Brzo izrađeni i opipljivi tiskani prototipovi i modeli izgradnje mogu pomoći u stvaranju, vizualizaciji i prodaji projekata.

Prednosti 3D printanja za arhitekte: mogu jednostavno transformirati digitalne 3D skice i 3D CAD modele u fizičke modele, vizualizirati i komunicirati koncepte dizajna kolegama i klijentima, proučavati i isprobavati različite složene oblike, ponovno upotrijebiti dizajne i komponente. 3D printanje im omogućuje da provedu više vremena na razvoju različitih koncepta dizajna i da oslobode više vremena za druge zadatke dok 3D printer radi na modeliranju.

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.