Najpoznatije životinje kinematografije

 Najpoznatije životinje kinematografije

Foto: 123rf

Iako je većina filmova usredotočena na ljudske priče, zapravo nas najviše dirnu oni u kojima glume životinje. I zato u čitavoj povijesti kinematografije postoje mnoge životinje koje su postale poznate, čak i više od mnogih ljudi. Donosimo neke od najpoznatijih životinja u povijesti filma.

Najpoznatiji pas na svijetu je bez sumnje Lassie, prekrasna škotska ovčarica koja je godinama lik u mnogim filmovima i serijama. Njen lik stvorio je britanski pisac Eric Knight u kratkoj priči “Lassie se vraća kući”. Također, jedan od pasa kojega vole mnoga djeca i cijele obitelji je nitko drugi do Beethoven, protagonist istoimenog filma.

Chita je bila čimpanza koja je u gotovo svim filmovima pratila u korak Tarzana. Svakako je zanimljivo da se Chita ne pojavljuje u originalnim romanima Edgara Ricea Burroughsa, već je plod filmske adaptacije.

Dobri dupin Flipper pojavio se tijekom 60-ih u američkoj tv seriji čija se radnja odvijala u tematskom parku i morskom rezervatu. Dok se svima poznata orka Willy iz filma Moj prijatelj Willy pojavila u 90-ima te ispričala priču o kitu koji je dane provodio u vodenom parku, lišen svog pravog staništa: oceana.

Praščić Babe pojavio se u filmu o maloj svinji koja je htjela biti pas ovčar. Lik Babe-a glumile su različite svinje, a zanimljivo je da ga, kao ni u slučaju dupina Flippera nije glumila niti jedna životinja muškog roda.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.