Bivši izvršni direktor Twittera ima novu aplikaciju koja dosta liči na Twitter

 Bivši izvršni direktor Twittera ima novu aplikaciju koja dosta liči na Twitter

Izvor: Unsplash

Bluesky je nova društvena mreža koja nas izgledom jako podsjeća na Twitter – profili, vremenske linije i boje su gotovo identične. A čak je i kreator aplikacije isti, riječ je o Jack Dorsey-u, bivšem izvršnom direktoru i suosnivaču Twittera.

Svrha društvene mreže

Bluesky se naziva novom društvenom mrežom za mikroblogiranje, na kojoj korisnici mogu objavljivati ​​i pratiti kratka ažuriranja na vremenskoj traci, baš kao što bi to učinili na Twitteru. Ipak postoje i neke razlike, na Bluesky-u trenutno nema hashtagova niti izravnih poruka.

Aplikacija još uvijek nije dostupna svima

Bluesky aplikacije koja je pokrenuta u zatvorenoj beta verziji na iOS-u u veljači i na Androidu ovog mjeseca, radi na decentraliziranoj mreži koja korisnicima pruža veću kontrolu nad načinom na koji se usluga pokreće, pohranjuje podatke i moderira sadržaj. Iako je aplikacija s App Store-a preuzeta više od 375.000 puta, a s Google Play-a više od 100.000 puta, još uvijek nije u potpunosti live, odnosno aplikacija je trenutno dostupna samo uz pozivnicu jer povećava podršku za implementaciju svoje mreže. Postojeći korisnici dobivaju jedan pozivni kod koji mogu podijeliti s nekim svaka dva tjedna koliko su u aplikaciji. Ne iznenađuje nas činjenica da je osjećaj ekskluzivnosti samo pojačao uzbuđenje pridruživanja Blueskyju.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.