Minimalizam – manje je više

 Minimalizam – manje je više

Foto: Unsplash

Svi smo vjerojatno već upoznati s minimalizmom, bilo da se radi o modi, putovanjima ili općenitom načinu života. Cilj minimalizma je sa što manje resursa ostvariti nešto. U modnom pogledu, cilj minimalizma je sa što manje odjevnih predmeta izraditi što više kombinacija, bez da izgledaju dosadno i jednolično.

Prije svega, očisti svoj ormar. Sva odjeća koja stoji jako dugo u ormaru bez da je nošena, mora ići van. Nakon toga, odredi si broj majici, hlača, džempera, jakni i slično, koje namjeravaš imati u ormaru. Nećeš postići minimalizam ako ponovno kupiš previše majica i odjevne komade koje nikad nećeš nositi. Možeš isplanirati svoju garderobu tako da kupuješ komade koji će se uklapati sa svime što već imaš u ormaru, a samim time dobivaš i više modnih kombinacija, za istu cijenu.

Također, minimalizam ti dopušta da eksperimentiraš s bojama i fitom odjevnih komada. Zato što slažeš outfit s manje odjevnih komada, možeš ga oživiti koristeći jače boje i igrajući se s proporcijama. Možeš nositi plave traperice i bijele majice cijelo vrijeme, nema ništa loše u kreiranju svoje „uniforme“ (čak je i Karl Lagerfeld gotovo uvijek nosio crno odijelo i sunčane naočale), međutim jači efekt možeš ostvariti ako upariš bijelu majicu s elegantnijim hlačama i chinos hlačama. Zapamti – cilj je uložiti što manje truda, a da outfit i dalje izgleda odlično.

Za početak, najbolje ti je proučiti outfite ljudi koji se duže bave minimalizmom, da dobiješ ideju i imaš temelje na kojima ćeš graditi svoj stil.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.