Gaming kao posao

 Gaming kao posao

Foto: 123rf

Gaming je mnogima više od zabave i razbibrige. Neki su gaming pretvorili u karijeru i to vrlo uspješnu. Profesionalni turniri i lige s visokim nagradama, platforme za snimanje i streaming igrica danas nisu ništa neuobičajeno. Tako postoji više od jednog načina za stvoriti karijeru od gaminga.

Turniri

Prva opcija koja se nameće je da postaneš profesionalni gamer i natječeš se na turnirima. Za to naravno trebaš posvetiti puno vremena, moraš puno vježbati i imati talent, a na kraju možda i ne uspiješ jer ima puno konkurencije. Puno konkurencije ima i u sljedećem načinu zarade od igranja igrica, a to je streamanje ili snimanje videa. Ovdje se ne natječeš nužno na natjecanjima, već stvaraš sadržaj vezan uz igrice, za svoju publiku. To će ti oduzeti puno vremena, moraš znati uređivati videozapise i postaviti stream, a uz to i znati igrati igricu. Također, moraš imati osobnost koju će ljudi zavoljeti.

Foto: 123rf

Posao

Posao možeš pronaći i u samoj industriji videoigara. Igrice tako možeš igrati kao tester, ali moraš računati na to da ti neće plaćati da samo prolaziš igrice, već će to više ličiti na testiranje različitih elemenata više puta i osiguravati da igrica radi normalno, da nema bugova i glitcheva, da nije preteška ni prelagana i slično.
Karijera u gamingu ima više nego ikada, ali je i tržište zasićeno. Ako želiš ganjati karijeru u tom smjeru imaj na umu da s pogodnostima dolaze i obaveze i uvijek imaj plan B. Sretno!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.