Zašto možda ne želiš modificirati svoj automobil

 Zašto možda ne želiš modificirati svoj automobil

Foto: 123rf

Tuning ili modifikacija motora i drugih dijelova auta je primamljiva i popularna, pogotovo za entuzijaste. Što je razumljivo, jer postojeći auto možemo prilagoditi kako želimo i učiniti ga još bržim i snažnijim. Međutim, potrebno je znati koje su potencijalne loše strane modifikacije.
Glavni razlog tuninga je ostvarivanje boljih performansi automobila, što se dobiva mapiranjem motora ili nadogradnjom dijelova automobila. Naravno, ako se dobro odradi mapiranje i ugrade se odgovarajući dijelovi, auto će imati bolje performanse, ali će gotovo neizbježno biti jače trošenje ostalih dijelova, koji nisu stvoreni za tolike napore, kao i veće opterećenje samog motora.

A garancija?

To nas dovodi do problema s garancijom, gdje su strogo propisana pravila o tome što ona pokriva, a ako se prekrše ta pravila, popravke u potpunosti plaćaš ti – a popravaka će biti sve više. S druge strane, možeš imati poteškoća s osiguranjem takvog automobila, ali i zakonom, ako koristiš nelegalne modifikacije i dijelove.
Naravno, ako možeš podnijeti ove prepreke i potencijalno veće troškove te pritom (legalno) uživati u autu, onda te to ne bi trebalo sprječavati da izgradiš auto kakav želiš. Međutim, pažljivo razmotri situaciju i nemoj se nepromišljeno ubaciti u modificiranje.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.