Google oglašavanje u doba eura

 Google oglašavanje u doba eura

Foto: 123rf

Dani nas dijele od prihvaćanja eura kao službene valute plaćanja u Hrvatskoj, što znači da kuna ide u povijest. Bankovni kunski računi će automatski biti pretvoreni u eure, ali će proces za Google Ads račune biti nešto drugačiji.

Google je odlučio da neće vršiti automatsku konverziju kuna u eure. Tako će 31. prosinca 2022. godine, svi Google Ads računi s kunom kao valutom – biti ugašeni. Na tim, kunskim računima, više neće biti moguće voditi kampanje te nije moguće mijenjati valutu računa. Upravo zbog toga, Google je izdao jednostavne upute za rješavanje situacije u par koraka:

  1. Stvaranje novog Google Ads računa, koji će koristiti bilo koju podržanu valutu (osim HRK)
  2. Postavljanje načina plaćanja
  3. Prebacivanje kampanja s HRK računa na novi račun. Preporučuje se korištenje Google Ads Editora za jednostavniji transfer kampanja
  4. Gašenje starog HRK računa i vođenje kampanja na novom računu

Samo prebacivanje Google Ads računa nije zahtjevno, ali isto se ne može reći za vođenje kampanja. Krivo vođenje kampanja je ekvivalent bacanju novaca, a kada se radi o Vašim novcima, najsigurnija opcija je obratiti se certificiranim stručnjacima.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.