Što je “french tuck”?

 Što je “french tuck”?

Foto: Unsplash

Vjerojatno ste primijetili trend u načinu “šlampavog” nošenja majica i košulja, no jeste li znali da ovaj izgled ima i svoj naziv – “french tuck”?

Jasno je da su košulje i majice neizostavni odjevni predmeti koje svakodnevno nosimo. Prema Tan Franceu (dizajneru koji ga je popularizirao) ovaj trend se u osnovi sastoji od nošenja prednjeg dijela košulje unutar hlača, a stražnjeg dijela izvana.

Vrlo jednostavno, “french tuck” sastoji se od toga da samo prednji dio košulje, bluze ili majice stavite unutar hlača ili suknje, a ostatak ostavite izvana, kako na leđima tako i sa strane. Možemo staviti cijelu prednju stranu odjevnog predmeta ili samo dio.

Prednost ovog načina oblačenja je da predmeti ne prekrivaju cijelo tijelo i da se poštuju proporcije. Na taj način uspijevamo stilizirati i uravnotežiti siluetu, istaknuti struk (što također omogućuje nošenje lijepog remena) i učiniti da noge izgledaju duže. Vrlo je koristan i kada treba sakriti koji kilogram viška jer se ovim trikom vizualno postiže efekt mršavljenja.

S druge strane, imamo “Half Tuck” verziju, koja se koristi samo s košuljama, budući da je zakopčana od vrha do dna, omogućuje nam da samo pola dijela stavimo unutra, a drugi preklop ostavimo izvana. Ako želite pratiti ovaj trend, samo trebate otkopčati košulju počevši od donjeg dijela, sve dok ne dođete do struka, zatim jedan dio staviti unutar hlača, a drugi van i to je to.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.