Zašto se pišu domaće zadaće

 Zašto se pišu domaće zadaće

Foto: 123rf

Rijetkima je domaća zadaća bio drag dio školovanja. Povrh cijelog dana u školi i gradiva kojeg treba naučiti izvan nje, profesori zadaju dodatne zadatke. Uživaju li profesori u mučenju učenika ili postoji neka korist iza domaće zadaće?

Zašto ponavljati?

Gradivo koje se pokaže i objasni u školi, izvan nje se mora do kraja svladati i ponavljati. Naravno, ne uhvate se svi učenici knjige na vrijeme i zna se dogoditi da ne stignu naučiti. Jasno, obavezna zadaća ovdje dolazi kao alat kojim profesori potiču učenje i redoviti rad. Međutim, samo zadaća često nije dovoljna da se nauči gradivo pa se dodatno učenje ne smije zanemariti.

Uz to, zadaća služi kako bi se razvile vještine upravljanja vremenom i odgovornost. Razumijevajući važnost zadaće, učenici vježbaju odrediti koji zadaci su prioritetni. Domaća zadaća ne pomaže izvježbati samo gradivo, već i važne životne vještine, stoga bi se trebala shvatiti ozbiljno i rješavati na vrijeme.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.