Što prolazi u srednjoj, ali na faksu ne?

 Što prolazi u srednjoj, ali na faksu ne?

Foto: Unsplash

Srednja škola i fakultet su dva potpuno različita svijeta i ako to ne shvatiš vrlo brzo, možeš imati problema. U nastavku smo izdvojili stvari koje nikako ne smiješ napraviti na faksu, a mogu proći u srednjoj školi.

Kašnjenje

Na fakultetu su predavanja i vježbe, odnosno labosi, uglavnom obavezni, što znači da (ako redovno studiraš), možeš izostati maksimalno jednom ili dvaput. Za razliku od srednje škole, gdje se sve može riješiti ispričnicom, na fakultetu ti ni ispričnica ne znači da možeš izostajati izvan dozvoljene kvote. S tim na umu, neki profesori će ti kašnjenje veće od 15 minuta gledati kao ne dolazak.

Pričanje pod predavanjem

Jednako kao i kašnjenje, pričanje na predavanju nije dobrodošlo. Prije svega, profesori na predavanju detaljno objašnjavaju ono što će biti na ispitu, tako da ni tebi ne ide u korist pričanje. S druge strane, ako profesor priča, nekulturno je da pričaš paralelno s njim i umjesto opomene (kao u srednjoj), vrlo vjerojatno će te udaljiti s predavanja i zapisati nedolazak.

Učenje dan ili dva prije ispita

Gradivo na fakultetu je jako, jako opsežno. Ono što radiš cijelo polugodište u srednjoj školi, na fakultetu obično bude jedno predavanje. Ako ne kreneš učiti puno ranije, nećeš se dobro provesti, a o prepisivanju nemoj ni razmišljati. Ako te uhvate kako prepisuješ, prijeti ti i izbacivanje s fakulteta.

Fakultet je dosta striktniji od srednje škole, ali to ne znači da se nećeš zabavljati. Štoviše, studentski partyji su neki od najluđih, ali ne zaboravi da je fokus na učenju.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.