Opasnosti BeReala

 Opasnosti BeReala

Foto: Unsplash

Svako malo pojavi se nova društvena mreža, koja donosi nešto „revolucionarno“ sa sobom. Iz mora društvenih mreža, izronila je aplikacija BeReal, koja je čekala svoju popularnost još od 2020. godine. Ideja iza aplikacije je da korisnici dobiju obavijest kada moraju uslikati fotografiju prednjom i stražnjom kamerom unutar dvije minute od dobivanja obavijesti te to podijeliti s prijateljima. Aplikacija ima definirano vrijeme objavljivanja kao odgovor Instagramu, gdje je velik dio fotografija uređivan i uslikan u savršenom trenutku. Međutim, tako sirov pristup društvenim mrežama ima svoje mane.
Prije svega, aplikacija ima pravo godinama zadržati i koristiti fotografije, što i nije nužno dobro, ako uzmemo u obzir to da fotografije mogu biti uslikane u nezgodnim trenucima. Osim fotografija u krivim trenucima, imamo fotografije koje otkrivaju ono što ne bi smjelo izaći u javnost.

Zamislite da je vaš najkompromitirajući i najneugodniji trenutak povezan s reklamnom kampanjom za vaše prijatelje ili sa sadržajem koji postaje viralan i privlači milijune gledatelja.” – istaknuo je Jeff Williams, Avastov voditelj sigurnosti.

Ako ne pazimo, možemo podijeliti privatne podatke, našu lokaciju i izgled naše trenutne okoline u realnom vremenu sa svojom grupom prijatelja ili cijelom BeReal zajednicom. Nije samo ono što dijelimo potencijalno opasno, već i ono što gledamo. BeReal nema sustav nadzora sadržaja, kao što ima većina velikih društvenih mreža. Tako možemo naići na govor mržnje ili drugi uznemirujući sadržaj.

BeReal ima skrivene potencijalne opasnosti, kao i svaka društvena mreža, ali je na tebi hoćeš li preuzeti rizik i koristiti tu društvenu mrežu, bez obzira na dijeljenje privatnosti.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.