Misterij Bermudskog trokuta

 Misterij Bermudskog trokuta

Foto: Unsplash

Područje između Floride, Portorika i Bermude, desetljećima je simbol misterija i čudnovatih nestanaka. Gotovo 50 brodova i 20-ak aviona neobjašnjivo je nestalo u tom području. Radi se naravno o Bermudskom trokutu.

Vražji trokut, kako ga se još naziva, je izvor mitova i legendi o nestancima.

Opravdanja poput prisutnosti magije, vrtloga koji nose avione i brodove u druge dimenzije i svemire, vladini eksperimenti inspirirani teorijama zavjere oko Area 51 i brojne elektromagnetske oluje koje navodno haraju tim prostorom, proizašle su kao uzrok tih nesreća. Naravno i izvanzemaljci su se našli na listi sumnjivaca za nestanke, zajedno s izgubljenim gradom Atlantidom. Neka od realnijih objašnjenja su magnetske anomalije koje utječu na kompase, kao i baloni metana, koji s dna oceana mogu doplutati do površine i potopiti brod.

Ipak, ovo područje se ne izbjegava, nimalo iznenađujuće. Štoviše, glavni je put za gotovo sva putovanja na taj dio svijeta. Bermudski trokut čak nije uvršten ni među najopasnija područja za putovanja, jer broj nesreća na tom području spada u određeni prosjek. Bermudski trokut ostaje zanimljiv zbog nerazjašnjenih nestanaka, ali u stvarnosti ne predstavlja realnu prijetnju opasnosti – barem ne više od prosjeka.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.