Zagrebački muzeji koje moraš posjetiti

 Zagrebački muzeji koje moraš posjetiti

Zagreb je grad s jedinstvenim, poučnim i zanimljivim muzejima, koje bi svi koji se nađu u Zagrebu trebali posjetiti. Iako su svi na svoj način posebni, donosimo one poznatije, koje nikako ne smiješ preskočiti.

Muzej iluzija

Muzej iluzija jedan je od poznatijih zagrebačkih muzeja i to s razlogom. Lociran u Ilici, Muzej iluzija će te oduševiti, zbuniti i potaknuti na razmišljanje i zabavu čudnovatim iluzijama, u kojima uživaju sve generacije. U muzeju možeš doslovno provesti sate i sate, jer s velikim dijelom iluzija i holograma možeš imati interakciju, a možeš se zabaviti i u pametnoj igraonici, a neke iluzije i ponijeti doma!

Muzej čokolade

Najslađi i najfiniji muzej na našoj listi je sigurno Muzej čokolade, u Varšavskoj ulici. Svi obožavatelji čokolade će se tamo osjećati kao kod kuće. Uči o povijesti čokolade u jedinstvenim prostorima i najvažnije – kušaj čak devet vrsta čokolade. Muzej se može pohvaliti i najbogatije opremljenom trgovinom u Zagrebu, stoga pravac tamo i nagradi si nepce!

Muzej mamurluka

Muzej koji je jedinstven na svijetu, Muzej mamurluka, nalazi se u Preradovićevoj ulici. Muzej je prepun objekata koji su skupljeni u izlascima, a uz svaki se veže jedinstvena priča. Osim zabave na simulatoru pijane vožnje, pikada s „pijanim“ naočalama i čitanja urnebesnih priča iz izlazaka, možeš se i educirati.

Muzej suvremene umjetnosti

Jedna od najprepoznatljivijih zgrada u Novom Zagrebu, MSU, oduševljava bogatom zbirkom umjetnina. S konstantnim izložbama slika, kipova, crteža, videa i filmova, MSU uvijek ima nešto zanimljivo ponuditi posjetiteljima. MSU je savršen za tebe, ako želiš doživjeti modernu umjetnosti, koja će te potaknuti.

Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla je sve što jednom zaljubljeniku u tehniku treba. TMNT sadrži više od tri tisuće predmeta u stalnom postavu i desetak tisuća predmeta koji nisu prezentirani. Muzej približava astronautiku, transformaciju energije, rudarstvo i naftu te ostale grane tehnike svima koje to zanima, a možeš stvarno puno naučiti. Muzej čak ima i kabinet Nikole Tesle, u kojem se prikazuju pokusi i izumi Nikole Tesle.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.