Najpopularniji sport u Hrvatskoj

 Najpopularniji sport u Hrvatskoj

Izvor: Unsplash

Sport kojim se u Hrvatskoj bavi najveći broj ljudi, ima najviše klubova i čija su natjecanja najgledanija je definitivno nogomet. Bez obzira na to voliš li ga gledati ili ne, nogomet je u Hrvatskoj tema koju ne možeš izbjeći, pogotovo kada su Vatreni u pitanju. Svako okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije javnost dočeka sa veseljem i velikim zanimanjem.

Reprezentacija Hrvatske najpopularnija

Hrvatska nogometna reprezentacija je postigla velike uspjehe na svjetskim natjecanjima, osvojili su srebro 2018. godine i dvije bronce – 1998. i 2022. godine. Pred njima je sada Final Four Lige Nacija koji se održava od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj i na kojem imaju priliku osvojiti naslov, što im naravno svi želimo.

Favoriti gledatelja i ljubitelja nogometa

Naši reprezentativci su i van reprezentacije jako uspješni, a najbolji primjer je kapetan Luka Modrić kojem se svi dive kako igra sa 37 godina, koji je osvojio brojne naslove, i koji je dobitnik najprestižnije individualne nagrade koju nogometaš može dobiti a to je naravno Zlatna lopta, nagrada za najboljeg igrača svijeta. A ne smijemo zaboraviti ni koliko se često trio Modrić – Brozović – Kovačić ističe kao najbolji vezni red na svijetu, što naravno opravdavaju svojom igrom.

Kao i inače u životu, svatko ima svog favorita i uzora, što se također mijenja kroz život, ali možemo reći da su na zadnjem Svjetskom prvenstvu najviše simpatija publike dobili vratar Dominik Livaković i stoper Joško Gvardiol. Sada nam preostaje vidjeti tko će biti favorit publike nakon završetka Lige Nacija, koje će zbog ozljede propustiti Gvardiol, jedan od dosadašnjih favorita.

A s obzirom na to koliko ljudi prati i voli nogomet, i s obzirom na to da je svakim danom sve popularniji, teško je procijeniti može li ga netko i kada skinuti sa vrha popisa najpopularnijih sportova u Hrvatskoj.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.