Predsjednik podržao povratak „Dnevnika Anne Frank“ u obveznu školsku literaturu

 Predsjednik podržao povratak „Dnevnika Anne Frank“ u obveznu školsku literaturu

Izvor: Unsplash

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je razgovarao s predstavnicima Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust. Podržao je njihovu inicijativu da se „Dnevnik Anne Frank“ vrati na popis obvezne školske literature za osmi razred osnovne škole.

Nakon što je 2019. godine knjiga „Dnevnik Anne Frank“ bez objašnjenja maknuta sa popisa obvezne školske literature, Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust je pokrenuo inicijativu da se knjiga vrati i ponovno postane obavezna literatura.

Podrška predsjednika

Sada ih je podržao predsjednik Milanović koji je rekao da imaju njegovu podršku za inicijativu da se “Dnevnik Anne Frank” ponovo uvrsti u obveznu školsku literaturu osmog razreda osnovne škole, i da nema razloga da se to ne učini.

„Dnevnik Anne Frank“ je knjiga u kojoj možeš saznati iz prve ruke kako je jedna djevojčica preživljavala u skrovištu za vrijeme Drugog svjetskog rata. S obzirom na važnost koju knjiga ima u cijelom svijetu, stvarno bi bilo dobro da je vrate na popis literature i da je svi pročitaju.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.