Modernizirana je još jedna zagrebačka škola!

 Modernizirana je još jedna zagrebačka škola!

Više od dvije godine su prošle od zagrebačkog potresa. Mnoge škole, domovi i ostali odgojno-obrazovnim objekti, točnije njih čak 175 je oštećeno. Međutim, brza reakcija je učenicima ipak omogućila vraćanje u objekte i ustanove i to njih čak 164, a do kraja godine se planira otvoriti još 9 škola.

Jedna od njih je otvorena danas i to u Vugrovcu, gdje je praktički bio epicentar potresa. Škola nije samo obnovljena, već je i nadograđena i ojačana. Škola tako može izdržati potres jači od onog zagrebačkog, modernizirana je s uštedom energije i kvalitetnom nastavom na umu te je pogodna i za održavanje raznih priredbi i drugih aktivnosti. Škola, zahvaljujući nadogradnji, prelazi i u jednosmjensku nastavu.

Gradonačelnik Tomašević se nada dodatnom poticaju iz Europskog fonda solidarnosti i NPOO-a, jer bi to značilo da će se lakše i brže nadograđivanje srednjih škola i gimnazija, osnovnih škola, domova i ostalih odgojno-obrazovnih objekata, kojima je to potrebno.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.