Nagrađeni učenici koji se bore za škole bez nasilja

 Nagrađeni učenici koji se bore za škole bez nasilja

Izvor: Unsplash

Dodjela Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja održala se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nagrade su dodijeljene učeniku osnovne škole Filipu Emanuelu Babiću i učeniku srednje škole, Borni Papu, dok su posebna priznanja dobile učenice Ivona Švajda i Ana Tomašek.

Tko je Luka Ritz?

Luka Ritz je bio 18-godišnji maturant Grafičke škole kada su ga nasilnici prije 15 godina nasmrt pretukli. Od tada je njegovo ime simbol za borbu protiv nasilja u školama, a nagrade ‘Luka Ritz’ se dodjeljuju svake godine upravo za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Dodjela ovogodišnjih nagrada održala se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a učenicima ih je dodijelio osobno ministar Radovan Fuchs s predsjednicom Povjerenstva za dodjelu Nagrade ‘Luka Ritz’, Suzanom Ritz.

Objava Ministarstva znanosti i obrazovanja

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su rekli da su nagrađeni učenici pronašli načine kako pomoći drugima, dati im potporu i razveseliti ih, olakšati prilagodbu na novu sredinu, nasmijati i kreirati prijateljsko ozračje, potaknuti druge na volonterski i humanitarni rad te pružanje pomoći unatoč okolnostima koje su im se našle na putu.

Ovi učenici mogu biti primjer svima, primjer kako se trebamo ponašati i kako svi zajedno možemo stati na kraj vršnjačkom nasilju, i omogućiti sebi i svima u svojoj okolini da nam školovanje bude lijepo iskustvo.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.