Ruski kozmonauti u svemirskoj šetnji instalirali nove odašiljače i provodili eksperimente

 Ruski kozmonauti u svemirskoj šetnji instalirali nove odašiljače i provodili eksperimente

Izvor: Unsplash

Sergej Prokopjev i Dmitrij Petelin, ruski su kozmonauti koji su u četvrtak izašli u svemirsku šetnju kako bi instalirali novu komunikacijsku opremu i proveli eksperimente. Uzeli su nekoliko eksperimentalnih paketa iz modula Zvezda i Poisk, te instalirali nove odašiljače na svemirsku postaju. To možeš vidjeti u livestreamu ruske svemirske agencije Roscosmos, što će ti omogućiti da na neki način dobiješ doživljaj kao da si tamo s njima i gledaš iz prve ruke.

Kozmonauti imaju iskustva u svemirskim šetnjama

Iz NASA-e su izvijestili da je šetnja završila nakon 6 sati i 24 minute. Prema njihovim informacijama, Prokopjev je sedmi put radio u svemiru izvan ISS-a, dok je Petelinu to bila peta svemirska šetnja.

Misija neplanirano produljena zbog oštećenja kapsule

Dvojica spomenutih kozmonauta su zajedno sa NASA-inim astronautom Frankom Rubiom, stigli na ISS ruskom kapsulom Sojuz 21. rujna prošle godine. Oštećenje njihove kapsule uzrokovalo je neplanirano produljenje misije, tako da bi se na Zemlju trebali vratiti kasnije ove godine.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.