Zašto i kako čistiti kvake

 Zašto i kako čistiti kvake

Foto: Canva

Pri čišćenju doma, dogodi se da možda previdimo neke dijelove. Ono što nikako ne bismo smjeli previdjeti su kvake.

Mi i drugi ljudi ih diramo kada ulazimo i izlazimo iz prostorija i ne možemo baš uvijek izbjeći diranje kvake. Uostalom, zašto bismo ih pokušavali izbjeći u svom domu? Kako bismo smanjili šanse da se zarazimo nečime što se slučajno našlo na kvaki, moramo ih čistiti.
Kvake, često od nehrđajućeg čelika su odlična površina za skupljanje bakterija. One bakrene, koje su rjeđe, pomažu ubiti bakterije, ali čelik moramo češće čistiti. Pogotovo zato što nakon diranja kvake, možemo dirati lice i inficirati se. Od obične prehlade, meningitisa pa sve do svinjske gripe, sa svime se možemo zaraziti samo dirajući kvake i svoje lice.

Pa, kako ih onda očistiti? Poprilično jednostavno, a tome nas je naučila i pandemija. Dovoljno će biti krpicu umočiti u otopinu sapuna i vode te time obrisati kvaku i kasnije dezinficirati. To će biti dobro za kvake od nehrđajućeg čelika. Iako se mesing (mjed) sam dezinficira, može ga se obrisati mješavinom vode i octa. Naravno, pametno je prvo isprobati na malom dijelu hoće li otopina uzrokovati štetu tvojoj kvaki.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.