Vrijeme je da nabaviš biljku!

 Vrijeme je da nabaviš biljku!

Sve više soba, dnevnih boravaka, kafića i drugih prostorija krase biljke. Iako su se biljke oduvijek rado stavljale u prostorije, zadnje vrijeme se to vratilo u modu i to s razlogom! Biljke imaju brojne benefite, a u tekstu ističemo samo neke od njih.

Uređenje prostorije

Nije tajna da biljke mogu predivno ukrasiti gotovo svaku prostoriju. Bilo da biraš biljke koje će se savršeno uklapati s dizajnom tvoje sobe/prostorije koju uređuješ ili pak tražiš način kako napraviti kontrast, biljke mogu biti korisne u oba pogleda. Naravno, možeš birati biljke i ovisno o stilu koji želiš unijeti u prostoriju. Neke manje i jednostavnije biljke puno će se bolje uklopiti u minimalistički dizajn prostorije, nego što bi neka velika biljka s dugačkim listovima. Međutim, upravo za podizanje minimalističkog prostora možeš iskoristiti jednu veliku biljku ili pak biljke raznih boja. Kako god, mogućnosti i kombinacije su gotovo neograničene pa se možeš poigrati!

Bolje raspoloženje

Kao što boravak u prirodi može poboljšati raspoloženje, tako i sobne biljke mogu rezultirati boljim raspoloženjem. Osoba, dok brine o biljkama, obično ima znatno manju razinu stresa nego inače, a u istraživanjima su studenti koji su učili uz prave biljke prolazili bolje od onih koji uz sebe nisu imali biljku, tj. imali su plastične biljke. Također, prisutnost biljke može rezultirati većom produktivnošću, manjom anksioznošću i šansom za bolovanje. Čak i ako dođe do bolovanja, biljke mogu ubrzati vrijeme oporavka!

Vježbanje odgovornosti

Biljke su živa bića i trebaju vodu i hranu (odnosno svjetlost) kako bi preživjele. Upravo je redovito zalijevanje biljki savršena vježba za razvijanje odgovornosti i stvaranja rasporeda. Biljke (neke češće, neke rjeđe) zahtijevaju zalijevanje u redovnim intervalima. Naravno, ako imaš hrpu obaveza, možda ti je bolje uzeti biljku koja zahtjeva rjeđu i manju brigu, a ako se želiš pokrenuti i izvježbati odgovornost – uzmi zahtjevniju biljku.

Svakako prije kupovine provjeri koja biljka bi tebi najviše odgovarala i može li ti naštetiti ako imaš alergije. Kako god, sigurno nećeš požaliti ako uzmeš sobnu biljku!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.