Gaudijevo remek djelo

 Gaudijevo remek djelo

Izvor: Unsplash

La Sagrada Familia je važna vjerska građevina koja ima poseban duhovni, povijesni i arhitektonski značaj. Također je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Španjolskoj i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Kao netko tko je posjetio ovu atrakciju odgovorno tvrdimo da je još fascinantnija uživo. A ako se razmišljaš vrijedi li ju posjetiti, mi garantiramo da vrijedi!

Tko je sve radio na projektu?

Iako se La Sagrada Familia često naziva Gaudijevim remek djelo, on nije započeo taj projekt. Jose Maria Bocabella je financirao projekt a trebao ga je izvesti arhitekt Francisco Paula del Villar. Nakon međusobnih neslaganja, projekt je preuzeo Gaudi koji je potpuno promijenio planove i dao La Sagrada Familiji jedinstveni izgled i da nije bilo njega, ona bi bila samo još jedna gotička crkva. Gaudi je nakon smrti 1926. godine pokopan u grobnici bazilike.

Kada će završiti s gradnjom?

Jordi Faulí i Oller je arhitekt koji je od 2012 godine zadužen za La Sagrada Familiju, čiji se završetak gradnje predviđa 2026. godine, što bi značilo da se gradila 144 godine. Kada se dovrši bit će visoka 172,5 metara, što je visina njenog najvišeg tornja i što će je učiniti najvišom vjerskom zgradom u Europi.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.