Banksyjeva prva samostalna izložba u 14 godina

 Banksyjeva prva samostalna izložba u 14 godina

Izvor: Unsplash

Ovog vikenda će se u Galeriji Moderne Umjetnosti u Glasgowu održati Banksyjeva prva samostalna izložba u 14 godina. Popularni anonimni umjetnik grafita rekao je da se zbog prometnog stožca koji se slavno nalazi na glavi kipa Vojvode od Wellingtona ispred galerije odlučio izabrati ovu lokaciju za izložbu, jer je to njegovo najdraže umjetničko djelo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

O izložbi

Izložba pod nazivom “Cut & Run”  će pokriti 25 godina Banksyjeve karijere i posjetitelji će prvi put moći vidjeti i šablone kojima se umjetnik koristi. Mali podsjetnik, Banksy se mora koristiti šablonama kako bi što brže mogao završiti svoje grafite, kako nebi bio uhvaćen i uhićen. Rekao je da je šablone skrivao godinama jer je svjestan da bi se mogle koristiti kao dokaz u optužbi za kazneno djelo, ali da je sada taj trenutak prošao pa ih izlaže u galeriji kao umjetnička djela. Naglasio je da nije siguran što je od tog dvoje veći zločin. A na izložbi posjetitelje čekaju i neka iznenađenja kao što je na primjer činjenica da će izložen biti i umjetnikov vlastiti WC.

Na izložbi zabranjeni mobiteli

Banksy je na svom Instagram profilu najavio da će se izložba održavati od 15.6. do 23.8.2023. godine. U opisu svog profila je ostavio link koji vodi do stranice posvećene izložbi. Osim standardnih informacija kao što su vrijeme kada se izložba može pogledati i cijene ulaznica, posebno je naglašeno da je fotografiranje strogo zabranjeno i da će mobiteli biti u torbici koja se zaključava. Ali za sve koji žele slike za uspomene, imaju mogućnost da ih na njihov zahtjev slikaju zaposlenici Polaroidom.  Za kraj možemo reći da će izložba biti u pravom misterioznom, Banksy stilu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.