Impresivna karijera kraljice rock and rolla

 Impresivna karijera kraljice rock and rolla

Tina Turner, kraljica rock and rolla nas je napustila u 83. godini u svom domu u Švicarskoj. Tužnu vijest je na Facebooku objavio njen tim. Pamtiti ćemo ju po njenoj nevjerovatnoj energiji i bezvremenskim hitovima.

Iako je nama većinom poznata kao Tina Turner, to je samo umjetničko ime koje je osmislio i patentirao njen prvi suprug Ike. Pjevačica je rođena 26. studenog 1939. godine u mjestu Brownsville u SAD-u, pod imenom Anna Mae Bullock. Slavu je stekla u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kao pjevačica i plesačica u grupi svog supruga Ikea.

Tinin život

Pjevačica nije imala lagan život, roditelji su je napustili kada je bila mala, muž ju je maltretirao, sinovi su joj tragično preminuli. Svijetla točka u njezinom životu i najveća podrška bio joj je drugi muž s kojim je bila sve do svoje smrti, Erwin Bach. Opisali su svoje upoznavanje kao ljubav na prvi pogled, i od tada su bili najveća podrška jedno drugom, a on joj je čak donirao i bubreg 2017. godine kako bi joj spasio život.

Uspjesi u karijeri

Oduvijek je bila prepoznatljiva po nevjerovatnoj energiji i talentu, a neki od njenih najprepoznatljivijih hitova su “What`s Love Got To Do With It?” i “The Best”. Koliko je uspješna bila u svojoj muzičkoj karijeri dokazuju i sve nagrade i priznanja koje je dobila. Kao neke od najznačajnijih možemo istaknuti osam Grammyja, mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju, to što ju je prestižni časopis Rolling Stones stavio na listu Najvećih umjetnika svih vremena („Besmrtnika“), i činjenica da je prodala više od 200 milijuna ploča je stvarno impresivna.

Čak i ako ne slušaš njenu glazbu, sigurno znaš tko je Tina Turner, i bar jednu njenu pjesmu, što samo dokazuje njenu veličinu, odnosno popularnost koju je stekla. S obzirom na sve što je proživjela, možemo slobodno reći da se izdigla iz svega kao feniks iz pepela, i na tome joj svaka čast. Uvijek ćemo je pamtiti kao snažnu ženu i odličnu pjevačicu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.