Recept za fotogeničnost

 Recept za fotogeničnost

Foto: Unsplash

Na Instagramu ti je suša jer misliš da ne izgledaš dovoljno dobro na slikama? Strahuješ od rezultata zajedničkih fotografija jer misliš da će biti koma? Ne brini, razumijemo te. Zato smo pripremili par savjeta koji ti mogu pomoći da ispadneš super na fotkama!

Prvo, moraš pogledati fotografije koje nisu tako slavno prošle. Probaj vidjeti što je uzrok tvom nezadovoljstvu. Pogledaj svoje fotografije i vidi ponavljali se nešto što ti kvari fotografiju, bile to zatvorene oči, izražen podbradak, pretjeran ili pretjerano lažan osmijeh ili nešto treće, ali nemoj zaboraviti pogledati što je dobre fotografije učinilo dobrima. Isprobaj i izvježbaj pozicioniranje na fotografijama. Vidi gdje ti je najbolje držati ruke, kako držiš ramena, položaj glave i slično. Sve ove sitnice se daju vrlo lako popraviti, samo ih trebaš uočiti i izvježbati.

Foto: Unsplash

Osim pozicioniranja, važno je što nosiš. Siguran izbor je da odjeneš ono za što znaš da odgovara figuri tvog tijela i da ti odjeća bude jednobojna, bez ludih uzoraka. To ne znači da se ne smiješ slikati u odjeći s uzorcima, već samo da moraš osvijestiti uzorke i kako bi oni mogli izgledati na fotografiji. Dakle, opet se vraćamo na vježbanje. Također, osim odjeće je vrlo bitno kakva ti je frizura i šminka. Šminkom naglasi linije lica i makni odsjaj kože, a za frizuru se pobrini da je na mjestu i bez „antena“.

Foto: Unsplash

Neke stvari ipak nisu direktno ovisne o tebi, a mogu pokvariti fotografiju. Osvjetljenje je ključno kod svake fotografije. Ako ima premalo svijetla (podekspozicija) fotografija neće biti toliko detaljna i dobre kvalitete, osim ako znaš i imaš dovoljno dobru kameru za fotografiranje po noći. S druge strane, ako ima previše svijetla (preekspozicija), imat ćeš bijelu mrlju na fotografiji ili će ti kompletna fotografija biti jako, jako svjetla. Ono što bi svi trebali raditi, je koristiti softvere za prilagodbu fotografija. Na mobitelima i računalima postoji bezbroj alata kojima možeš doraditi i izoštriti fotografiju, bez da imaš pretjerano znanje o tome.

Uz ove savjete na pravom si putu da na svakoj fotografiji zaplijeniš pažnju, ovog puta pozitivno. Kreni s fotkanjem!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.