Najdugovječniji međunarodni festival kratkog filma u Hrvatskoj

 Najdugovječniji međunarodni festival kratkog filma u Hrvatskoj

Izvor: Unsplash

https://popweb.hr/mug-cake-iz-mikrovalne/

Tabor Film Festival je najdugovječniji međunarodni festival kratkog filma u Hrvatskoj i jedini filmski festival u Sjevernoj Hrvatskoj. U svom 21. izdanju održat će se od 6. do 9. srpnja na već poznatoj lokaciji, na bajkovitom Dvoru Veliki Tabor u Desinću.

Na festivalu te očekuju i brojne hrvatske premijere

Prema izboru selektora Ivana Ramljaka, na festivalu će biti prikazana 22 filma stranih autora, od čega je čak 21 film hrvatska premijera. Među njima će se naći već međunardno nagrađeni filmovi, eksperimenti, mjuzikli i oni koji se osvrću na povijesna zbivanja u Europi. Što se tiče domaćih filmova, prikazati će se 14 naslova od kojih su neki prepoznati i izvan Hrvatske i nagrađeni prestižnim nagradama. Osim koncerata na Dvoru te očekuju radionice za mlade, koncerti i aktivnosti na otvorenom.

Otvorenje uz Hollywood Film Music Quartet

Od 19:00 sati će posjetitelji Tabora imati priliku uživati u obilju dječje mašte izražene putem likovnih radova koji tematiziraju legende dvorca u svijetu filma. Dječju viziju festivala će upotpuniti promocija albuma Sonsophere, Brune Mičetića. Nakon toga slijedi službeno otvorenje uz Hollywood Film Music Quartet. U 21:00 sat će započeti projekcija filmova prošlogodišnjih festivala, a pola sata kasnije kreće projiciranje filmova iz prve skupine međunarodne konkurencije.

Drugi i treći dan: radionice za djecu i mlade, koncerti i projekcija filmova

Drugi dan te osim projekcije filmova očekuje bogati cjelodnevni program od filmske radionice za djecu skupnog naziva „Drugi kut gledanja“ do jazz koncerta i koncerta Kvarteta Gubec.

Treći ujedno i predzadnji dan festivala posvećen je proglašenju pobjednika i projekciji pobjedničkih filmova i koncertnoj atmosferi. Osim toga, očekuju te i radionica za mlade (kojoj je cilj naučiti te pripremiti kratki filmski projekt), projekcije srednjoškolskih i studentskih radioničkih uradaka. Nakon toga slijedi projekcija filmova.

Zadnji dan: DaddyHood pustolovina i joga u prirodi

I zadnji dan je prepun aktivnosti. Prvo je na redu utrka očeva i djece, takozvana DaddyHood pustolovina, zatim je za žene organizirana Joga u svakodnevnom životu. Uz to te još očekuju: likovna radionica i čitanje priča, izložba Ive Lulić i druženje s Dinkom Čvorićem-Doringom.

Humanitarni aspekt festivala

Festival promiče i humanitarni aspekt, stoga će sredstva prikupljena od dobrovoljnih donacija biti dodijeljena PIK-PAK kući – inovativnom i održivom prostoru za djecu Hrvatskog Zagorja, projektu kojeg provodi Društvo ‘Naša djeca’ Zabok, s ciljem zagovaranje osjećaja pripadnosti i oblikovanja ambicija usmjerenih ka budućnosti zajednice na regionalnoj razini.

Ako sebe nazivaš filmoljupcem i sviđaju ti se aktivnosti, koncerti i filmovi koje nude, ovo je idealan izlet za tebe i idealan festival na kojem ćeš se dobro provesti, i kroz radionice naučiti nešto novo.

 

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.