Tko je Banksy?

 Tko je Banksy?

Anonimni umjetnik grafita – Banksy je najpoznatiji po šablonskim grafitima koji se pojavljuju u javnim prostorima diljem svijeta. Budimo iskreni, svi mi volimo misteriju bar malo, zato nas i ne čudi činjenica da većina ljudi voli što je Banksy ostao anoniman.

Tematika Banksyjeve umjetnosti

Obilježena crnim humorom, satirom i političkim komentarima, većina njegove ulične umjetnosti postala je viralna na internetu. Dakle ono što sa sigurnošću možemo potvrditi je da svako Banksyevo djelo zadobije pažnju javnosti.

Neka od njegovih najpoznatijih djela su: Girl With Balloon, Love Is In The Air, Napalm, Devolved Parliament i Pulp Fiction.

Osim što je umjetnik grafita, objavio je i knjige: Banging Your Head Against a Brick Wall (2001), Existencilism (2002) i Wall and Piece (2005). Također je i režirao dokumentarni film Exit Through the Gift Shop (2010), koji je osvojio brojne nagrade.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.