10 najgledanijih spotova na YouTubeu

 10 najgledanijih spotova na YouTubeu

Izvor: Unsplash

Većina nas voli glazbu, svatko ima svoje preference, ali jesmo li se ikada zapitali koji su svjetski favoriti, da budemo precizniji, koji su najgledaniji spotovi na YouTubeu. Je li tvoj favorit na njemu?

Popis najgledanijih spotova

Na prvom mjestu je Luis Fonsi i Daddy Yankee duet pod nazivom Despacito. Nama jako zanimljiva činjenica je da svjetsko stanovništvo trenutno broji 8 biliona ljudi, a ovaj spot ima 8.1 biliona pregleda.

Na drugom mjestu je Ed Sheeran sa pjesmom Shape of You sa 5.9 biliona pregleda. Slijedi ga soundtrack popularnog filma Brz i žestoki 7 – See You Again u duetskoj izvedbi Wiz Khalife i Charlie Puth-a sa 5.8 biliona pregleda.

Visoko četvrto mjesto sa 4.9 biliona pregleda zauzeli su Bruno Mars i Mark Ronson sa pjesmom Uptown Funk. Slijedi ih popularni hit i ples iz 2012. – Gangnam Style u izvedbi PSY-a sa 4.7 biliona pregleda.

Na šestom mjestu sa 4.3 biliona pregleda je pjesma Dame Tu Cosita koju su izveli El Chombo i Cutty Ranks. Pjesma i prepoznatljivi ples su bili jedan od viralnih trendova na TikTok-u 2022. godine. Slijedi pjesma Axel F u izvođenju švedskog animiranog lika Crazy Frog-a sa 3.8 biliona pregleda. Na osmom mjestu sa također 3.8 biliona pregleda se nalazi pjesma Sugar koju izvodi Maroon 5.

Pjesma Roar od Katy Perry se nalazi na predzadnjem mjestu sa 3.7 biliona pregleda. A na zadnjem mjestu se nalazi pjesma Counting Stars koju izvodi OneRepublic sa također 3.7 biliona pregleda.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.